Houtworm en Boktor bestrijden

Alle beestjes die in hout leven vallen onder de naam houtworm. De houtworm die het meest voorkomt is de boktor en valt onder de drooghoutboorders en is dus eigenlijk een soort houtworm. Boktor en houtworm zijn beide houtaantastende insecten, maar er is wel een verschil tussen deze twee. Boktor komt tot de kern, terwijl de houtworm meer aan de oppervlakte blijft. Houtworm kan veel schade aanrichten in hout. Het beestje is te herkennen aan een bruin/zwarte kleur en heeft twee vlekken op zijn rug. Dit beestje richt niet zelf schade aan in het hout, maar de larven van de boktor.

Het bestrijden van houtworm en boktor

De boktor legt eitjes in het onbewerkte hout en vertrekt vervolgens weer. Wanneer de eitjes uit komen, voeden ze zich met hout. Er wordt een waar gangenstel gecreëerd in het hout. Ze kunnen zelfs jarenlang actief blijven in het hout en zijn in de zomermaanden, wanneer de temperaturen het hoogst zijn, het actiefst. Wanneer de larve een volwassen boktor geworden is, vliegt hij uit het hout. Daarna kunt u pas zien dat er gaatjes in het hout zitten.

Het bestrijden van boktor en houtworm is niet gemakkelijk en dient door een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf zoals Vreeman Ongedierte uitgevoerd te worden. De boktor legt ongeveer 200 eitjes, de larven die uit de eitjes komen worden na tien jaar pas volwassen. In die tien jaar tijd eten ze zich helemaal vol met hout. Bestrijding is dus noodzakelijk om te voorkomen dat er instortingsgevaar dreigt. Er bestaan verschillende technieken voor een bestrijding. Een oppervlaktebehandeling, injectietechniek of de heteluchtmethode. Bij een oppervlaktebehandeling wordt het aangetaste hout behandeld met een bestrijdingsmiddel. Bij de heteluchtmethode wordt de ruimte afgesloten met een warmtepomp die de temperatuur in de ruimte verhoogt. De houtwormen sterven dan. Bij de injectietechniek worden alle gangen die door de houtworm gemaakt zijn, blootgelegd en geïnjecteerd met een bestrijdingsmiddel.

Wij van Vreeman Ongedierte ongediertebestrijding zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe. Woont u in de buurt van Zwolle, Apeldoorn, Assen, Hengelo, Almelo of Deventer en heeft u gaatjes in hout opgemerkt? Schakel dan vlug de hulp in van Vreeman Ongedierte, zodat de houtwormen snel bestreden kunnen worden en er geen kans op instortingsgevaar dreigt.

Naast houtworm- en boktor, bestrijdt Vreeman Ongedierte nog veel meer soorten ongedierte:

  • Mollen
  • Ratten
  • Muizen
  • Steenmarters
  • Mieren
  • Papier- en zilvervisjes
  • Kakkerlakken
  • Maak direct een afspraak